Den HelderMaritiem

2300 bezoekers voor Traditionele Schepen Beurs

Adverentie

Den Helder – Ruim 2300 mensen bezochten de jubileumeditie van de Traditionele SchepenBeurs in Den Helder. Het evenement vond plaats in de Stadshal op Willemsoord en in de museumhaven. Op de beurs waren ruim zestig exposanten afgekomen.

De beurs is een belangrijk moment voor eenieder die zich bezighoudt met maritiem erfgoed. Behoudsorganisaties en traditionele chartervaart geven een kijkje in de keuken van de bruine vloot. Voor organisator Michiel Tegelberg was het nog even afwachten wat de impact van drie jaar corona zou zijn, maar al snel bleek dat iedereen er graag bij was. “Nagenoeg alle exposanten die aan de eerdere edities van de beurs hadden deelgenomen, waren weer present en zijn van plan om ook aan de volgende editie deel te nemen”, zegt Tegelberg, “daarnaast hebben de enthousiaste bezoekers naast hun bezoek aan de beurs ook aan tal van de andere activiteiten van het evenement deelgenomen”.

De bezoekers konden ook gratis naar het Reddingmuseum, het Marinemuseum, Lichtschip Texel en de Medemblikkerloods. Enkele honderdtallen maakten daar graag gebruik van.

Tegelberg kijkt zelf alweer naar volgend jaar: “Noteer alvast in uw agenda het weekend van 10, 11 en 12 november 2023. We hopen dan iedereen weer te zien”.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button