Den HelderUitgaan

Brieven tegen onrecht in School 7

Advertentie:

Den Helder – Write for Rights is een actie tegen onrecht die Amnesty ieder jaar organiseert in aanloop naar de internationale dag van de Mensenrechten. Deelnemers schrijven brieven aan mensen die groot onrecht is aangedaan. Op zaterdag 3 december is ook de leestafel in School 7 beschikbaar om brieven te schrijven.

De jaarlijkse schrijfmarathon is bedoeld om brieven en kaarten te schrijven aan mensen die, bijvoorbeeld, zijn gemarteld, gediscrimineerd of opgesloten vanwege geloof, geaardheid of hun mening. “Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt”, zegt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden.”

De schrijfmarathon vindt plaats op zaterdag 3 december van 10.30 – 16.00 uur in School 7. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er zijn voorbeeldbrieven en kaarten aanwezig en er is een vrijwilliger van Amnesty om informatie te geven. Meer informatie op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Waar was Amnesty bij Julian Assange? En toen in Nederland vreedzame burgers in elkaar gemept werden? En onschuldige burgers in Don Bas gebombardeerd werden van af 2014? etc. etc. etc.

Wellicht ook interessant

Back to top button