Hollands Kroon

Laatste kans om een vrijwilliger in het zonnetje te zetten

Hollands Kroon – Vrijwilligers verdienen wel een verzetje. Dat vindt de gemeente Hollands Kroon. Daarom doet het gemeentebestuur een laatste oproep aan inwoners om vrijwilligers aan te melden voor de jaarlijkse vrijwilligerswaardering. Zij ontvangen een tegoedbon van €25,- die zij kunnen besteden bij lokale ondernemers.

“Vrijwilligerswerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een maatschappij zonder vrijwilligers is ondenkbaar geworden”, zo schrijft het college. Door verschillende omstandigheden als de coronacrisis en de extra werkzaamheden voor de opvang van vluchtelingen is het de gemeente dit jaar en vorig jaar niet gelukt om een vrijwilligersdag te organiseren. De tegoedbon is een manier om vrijwilligers toch een waardering te geven.

Het aanmelden van een vrijwilliger kan nog tot december. Dit kan via de website van de gemeente. In de eerste week van december worden de tegoedbonnen gestuurd naar de aangemelde vrijwilligers. Burgemeester Rian van Dam en wethouder Mary van Gent reiken een aantal tegoedbonnen persoonlijk uit in deze week.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button