Cultuur/NatuurHollands KroonSport

Mountainbikeparcours Dijkgatbos krijgt uitbreiding

Advertentie:

Wieringerwerf – Een langgekoesterde wens van mountainbikers in de Wieringermeer gaat binnenkort in vervulling. Er komt een kilometer parcours bij, waarbij ook één van de hoogste punten van de Wieringermeerpolder – Het Wierholt – bedwongen moet worden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de MTB-vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer.

Het nieuwe parcours bevat dus onder meer de bult op het Wierholt, waardoor er een behoorlijke uitdaging voor de mountainbikers bij komt. Parcoursbouwer Patrick Jansen van Track en Trails heeft de nieuwe baan ontworpen. Belangrijkste uitgangspunt is de veiligheid. Er zijn zo weinig mogelijk kruisingen met wandelpaden. Als fietsers en wandelaars bij elkaar komen gebeurt dat alleen heuvelopwaarts, zodat de snelheid van de fietsers laag is. Ook blijft het uitkijkpunt onbelemmerd.

Staatsbosbeheer wil met het parcours enerzijds een “mooi en uitdagend” parcours bieden, anderzijds wil de organisatie het wildrijden terugdringen. “Met een aantrekkelijk parcours is de verwachting dater minder op wandelpaden gefietst zal worden”, laat Staatsbosbeheer weten in een persbericht. Na de opening volgen periodieke handhavingsacties, ter ontmoediging van wildrijden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button