Den HelderPolitiek

Nog geen knelpunten bij Helderse voedselbank, wel zorgen

Advertentie:

Den Helder – Naar aanleiding van een motie van de PVV heeft het college van de gemeente Den Helder in kaart gebracht welke knelpunten er zijn bij de Helderse voedselbank. Wethouder Peter de Vrij laat nu in een brief aan de raad weten dat er steeds meer aanvragen binnenkomen, maar dat er nog voldoende voedsel beschikbaar is voor de pakketten. Toch maakt de voedselbank zich zorgen.

Niet alleen omdat steeds meer mensen hun hulp nodig hebben, maar ook omdat supermarkten steeds minder voedsel overhouden dat voor hen onverkoopbaar is. Omdat dit veelal wordt gebruikt voor de pakketten van de voedselbank wordt het lastiger om ze te vullen. Tegelijkertijd heeft de organisatie de grens voor wanneer iemand in aanmerking komt voor een pakket al verruimd.

Op dit moment zijn er nog geen tekorten. De organisatie heeft ook nog geen last van een hogere energierekening, al zou daar in de toekomst ook een knelpunt kunnen ontstaan. Met de huidige financiering redt de voedselbank het allemaal net. Op korte termijn moet er een nieuwe koelaanhangwagen worden aangeschaft. Daarom blijft er weinig financiële ruimte over. De Vrij heeft toegezegd in gesprek te gaan met de organisatie wanneer blijkt dat er onvoldoende middelen zijn.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button