Politiek

Uitslag TK2023: PVV ook in de Noordkop de grootste

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Na uren tellen, het werd voor veel leden van het stembureau opnieuw nachtwerk, is de voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen bekend. Ook in de Noordkop blijkt de PVV de grote winnaar, waarbij in Den Helder zelfs meer dan 1 op elke 3 kiezers voor de partij van Geert Wilders koos.

Maar liefst 33,8 procent van alle in Den Helder uitgebrachte stemmen ging naar de PVV, waarmee de partij ten opzichte van de verkiezingen in 2021 meer dan verdubbelde. In Hollands Kroon koos 28,2 procent van de kiezers voor de Partij voor de Vrijheid en ook hier betekent dat een ruime verdubbeling. Ook in Schagen (23,9%) en op Texel (20,6%) werd de partij de grootste. Nieuwkomer NSC (de partij van Pieter Omtzigt) deed het in Hollands Kroon (12,1%) beter dan in Den Helder (11,6%), maar niet zo goed als op Texel (12,6%) en Schagen (12,5%).

Bekijk hieronder de grafieken met de voorlopige uitslagen van Hollands Kroon en Den Helder.

Voorlopige uitslag Den Helder.
Voorlopige uitslag Hollands Kroon
Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button