Kop van Noord-Holland

Veilig Thuis Noord-Holland vraagt aandacht voor campagne Orange the World

'Veilig, overal en altijd'

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – De jaarlijkse Orange the World campagne gaat 25 november weer van start. De actie van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen duurt tot 10 december.

De campagne wordt in Nederland gecoördineerd door UN Women Nederland, in samenwerking met de Unie van Soroptimistclubs, Zonta Nederland, Inner Wheel, VVAO, YWCA en Veilig Thuis. Het thema dit jaar is ‘Veilig, overal en altijd’. De campagne is gericht op bewustwording over het feit dat geweld tegen vrouwen en meisjes op allerlei plekken in de samenleving voorkomt.

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan honderd landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

‘Veilig, overal en altijd’
De campagne is gericht op bewustwording over het feit dat geweld tegen vrouwen en meisjes op allerlei plekken in de samenleving voorkomt zoals op het werk, bij de sportclub, in het uitgaansleven, bij festivals, in het onderwijs, bij studentenverenigingen en achter de voordeur. En dat iedereen iets kan doen om dit geweld te voorkomen of te stoppen.

Marion Verstraaten (manager Veilig Thuis NHN): “Iedereen kan helpen geweld te voorkomen. Ik roep iedereen op om #medestander te worden in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven. Zo kunnen we met z’n allen geweld de wereld uit helpen. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken.” Meer informatie over de campagne is te vinden op de website.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button