Hollands KroonSport

Deze Noord-Hollander maakt de shirtjes van de bekendste darters ter wereld

Advertentie:

Lutjewinkel – “Toen Barney voor het eerst opkwam met mijn shirt: kippenvel!” Grafisch ontwerper Carlo Ursem maakt dé shirts voor wereldberoemde darters. Raymond van Barneveld, Peter Wright en Benito de Pas: allemaal dragen ze zijn ontwerpen. “Echt kicken!”

In zijn werkplaats hangt het vol met kampioenshirts van beroemde darters, maar vooral die van Raymond van Barneveld. “Hij kreeg een speciale rand van en dartbord onder ogen dat ik heb ontworpen en van het een kwam het ander,” vertelt Carlo Ursem aan NH Nieuws.

Vele aanvragen
Inmiddels zijn de kunsten van Carlo niet onopgemerkt gebleven. Na Van Barneveld kwamen de aanvragen voor om meer te ontwerpen maar binnenstromen. “Nu ben ik verantwoordelijk voor zo’n 80 procent van de shirtjes die je op tv ziet langskomen. En dat maakt mij trots”, aldus de Noord-Hollander. “Ik had nooit gedacht dat Barney mijn shirt aan zou trekken. Kippenvel over mijn hele lijf”

Carlo ontwierp de wedstrijdshirts voor het toernooi in 2016 in Ahoy, maar ook voor de 50ste verjaardag van Barney. Grote teleurstelling daarom bij de man uit Lutjewinkel nu Raymond van Barneveld is uitgeschakeld tijdens het WK Darten in Londen en zijn carrière tot een abrupt einde is gekomen. “Heel zonde. Hij heeft wel Nederland op de kaart gezet met het darten en door hem ben ik hiermee begonnen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button