Korfbaljeugd Vido winterkampioen

Wieringerwerf – Voor de jeugd van korfbalvereniging Vido uit Wieringerwerf stond zaterdag 21 december de laatste wedstrijd van het jaar op het programma; de uitwedstrijd tegen KZ uit Koog a/d Zaan. KZ, de nummer 2 uit de competitie, stond bij aanvang van de wedstrijd twee punten onder de ploeg uit Wieringerwerf. Het zou dus spannend worden.

Dat bleek al snel na het fluitsignaal van de scheidsrechter. De eerste aanval zorgde voor de 1-0 van KZ, maar niet lang daarna stond de 1-1 al op het scorebord door Joost Gouwenberg. De aanvallen van Vido en KZ gingen op en neer en beide ploegen werkten hard om een scoringskans te krijgen. Het werd nog 2-1 voor KZ, maar na tien minuten stond het 4-2 voor Vido. Een iets minder scherper tweede gedeelte van de eerste helft volgde, waarin de passing wat slordig was, waardoor KZ kansen kon creëren. Dit resulteerde in een ruststand van 6-4 voor KZ.

Na rust pakte Vido de scherpte weer op en werd het snel 6-5. Het werd nog 7-5, maar door goed samenspel werd Joost Gouwenberg meerdere keren goed vrijgezet onder de korf en werd het 7-6, 7-7 en 7-8. Met nog een paar minuten te gaan waren er kansen op beide korven. Het was KZ die als laatste nog wist te scoren en de eindstand bepaalde; 8-8. Dit keer werden alle doelpunten gemaakt door Joost Gouwenberg. Het behaalde wedstrijdpunt zorgt ervoor dat Vido als koploper van de competitie het jaar eindigt. De strafworpenserie werd gewonnen met 3-2; doelpuntenmakers Julia van der Meer, Emma Gouwenberg en Floor Schellevis.

Volgend jaar is de eerste wedstrijd thuis tegen OKV uit Oostzaan, op zaterdag 18 januari.