Den HelderUitgaan

College Den Helder kent subsidie toe aan evenementen

Den Helder – Zeven evenementen en veertien publieksactiviteiten krijgen in 2021 financiële steun van gemeente Den Helder. Het gaat om maritieme evenementen, zoals de Jutterhavendagen en publieksactiviteiten op het gebied van techniek.

Ook een aantal evenementen op het gebied van sport, cultuur en muziek krijgt subsidie. Het geld wat in 2020 niet is uitgegeven door organisatoren van evenementen in verband met corona heeft de gemeente naar volgend jaar kunnen overhevelen. Daardoor heeft de gemeente alle subsidieaanvragen, welke voldoen aan de eisen, kunnen honoreren. Bij de verdeling van de subsidie is gekeken naar evenementen welke van belang zijn voor de stad. Evenementen gericht op de sectoren maritiem, techniek en energie hadden een grotere kans op een bijdrage in de kosten. Een inclusief karakter, creativiteit en innovativiteit zijn daarbij ook belangrijk.

Aan de volgende evenementen is subsidie toegekend: Jutterhavendagen, Historisch Weekend, Halve van Den Helder, Helderse Zomerfeesten, Mega Modder Monster Challenge, Europees Kampioenschap gewichtheffen voor masters en Zomerdromen.

Publieksactiviteiten
De publieksactiviteiten die het college steunt met een financiële bijdrage zijn: Racing Aeolus Den Helder, Tour de Lasalle, Helder Licht in de Haven, Julianadorp Powerfestival Editie 7, Timorparkfestival, Mysterieus Piazzolla, IJsbaan Beatrixstraat, Seniorenmiddag, Sinterklaasintocht, het Julianadorper Paalzitkampioenschap, Théâtre du Jardin, Selamat Makan, Dorper Kerstmarkt en de Japanse Zondag.

Alle subsidieverzoeken worden beoordeeld aan de hand van de Subsidieverordening evenementen Den Helder 2020 en de daarbij behorende nadere regels. De Adviesraad Citymarketing adviseert het college in de toekenning van de subsidies. Aan de Adviesraad nemen bewoners uit Den Helder deel en vertegenwoordigers vanuit de toeristische ondernemers, culturele sector, musea, Helderse binnenstad, jongeren en Citymarketing Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button