Den Helder

Vuurwerktelefoon vanaf maandag bereikbaar

Den Helder – Het kabinet heeft besloten dat tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk mag worden verkocht en afgestoken. De reden: door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Vuurwerk maakt ieder jaar weer slachtoffers en juist nu moet worden voorkomen dat nog meer mensen in het ziekenhuis belanden. Vuurwerkoverlast kan vanaf volgende week maandag worden gemeld via een speciaal telefoonnummer.

Door geen vuurwerk af te steken draagt iedereen bij aan het ontlasten van de medewerkers in de zorg, de hulpverleners, de politie en de BOA’s. Wie het toch doet, loopt kans op een boete. Dat geldt net zo goed voor het afsteken van carbid want ook dat is niet toegestaan. Jongeren worden direct doorgestuurd naar bureau Halt.

Speciaal telefoonnummer
Wordt er toch vuurwerk afgestoken in de buurt? Dit is vanaf maandag 28 tot en met woensdag 30 december tot tien uur ’s avonds te melden aan de handhavers van de gemeente Den Helder, via de vuurwerktelefoon: 06 51 05 48 84 (bel op andere dagen en tijdstippen de politie via 0900 8844). Stuur als het even kan een sms en vertel wat er is gebeurd, waar dat is gebeurd en wie er bij is betrokken. De meldingen komen binnen bij de handhavers die dienst hebben. Zij sturen die meteen door naar collega’s die in de buurt zijn van de plek waar de overlast plaatsvindt. Op die manier wordt de pakkans groter.

Vuurwerkoverlast melden kan ook via www.denhelder.nl of de app Makkelijk Melden. Of bel naar 140223. Bel bij ernstige overlast de politie via 0900 8844. Illegale opslag van vuurwerk melden of handel in vuurwerk doorgeven? Bel dan ook naar de politie via 0900 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 7000.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button