Hollands Kroon

Buurtkamers in Breezand en Anna Paulowna

Breezand/Anna Paulowna – De Buurtkamer is een plek waar mensen uit het dorp en omgeving elkaar kunnen ontmoeten en waar de bezoekers terecht kunt voor allerlei activiteiten. Bewoners zetten met elkaar de activiteiten op en doen dát waar vraag naar is. Zo zijn er bijvoorbeeld gezellige koffieochtenden, creatieve activiteiten of spelletjesmiddagen. Ook is er ruimte voor persoonlijke vragen. Deskundige vrijwilligers geven advies of ondersteuning en kunnen daarnaast ook contact leggen met eventueel benodigde hulp.

In Breezand is er een Buurtkamer in De Carrousel in het Pastoor Verhoeffpark en in Anna Paulowna in de Keijzershoff aan de Vreedenhof. Dit zijn initiatieven van bewoners, vrijwilligers, Wonen Plus Welzijn, Woonzorggroep Samen, Woningstichting Anna Paulowna en de Gemeente Hollands Kroon. Mede mogelijk gemaakt met een incidentele subsidie via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Een mooi voorbeeld van de activiteiten in een Buurtkamer zijn de activiteiten van Recreatievereniging Breezand. Zij organiseren in de Carrousel allerlei activiteiten gericht op senioren. Deze activiteiten zijn biljarten, bridgen, koersballen, klaverjassen, sjoelen en bingo.

De buurtkamers zijn tijdelijk gesloten. Als de coronamaatregelen het weer toestaan is iedereen welkom in de Buurtkamers in Breezand en Anna Paulowna.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button