Hollands KroonJeugd

Gratis kerstpakketten voor de jeugd (Video)

Advertentie:

Wieringerwerf – Samen met L!NK Jongerenwerk deelt de gemeente Hollands Kroon dit jaar 1.000 kerstpakketten uit aan jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud. Vrijdagmiddag bezocht de Hollands Kroon mobiel, met achter het stuur wethouder Mary van Gent, daarom Wieringerwerf en Middenmeer. Op zaterdag 24 december worden kerstpakketten uitgedeeld in Hippolytushoef, Nieuwe Niedorp en Anna Paulowna.

In het pakket zit onder andere een pak soep en afbakbrood, maar ook een veiligheidsbril, een aansteeklont en fietslampjes. Zo wordt er ook nog iets gedaan aan veiligheid rond de feestdagen. Daarnaast heeft L!NK jongerenwerk een lijst met activiteiten in de kerstvakantie toegevoegd. Zo wordt de eenzaamheid onder jongeren tegengegaan. In het pakket zit ook een opdracht voor een winactie. De leukste inzending kan een bon winnen voor een pretpark. 

Om half 3, toen het uitdelen van de pakketten begon, was het al flink druk op het plein in Wieringerwerf. Veel jongeren wilden snel hun pakket in ontvangst nemen, want: Op is op. In totaal zijn er 1.000 pakketten te vergeven. Die worden verdeeld over de vijf kernen waar de gemeente neerstrijkt. Wethouder Mary van Gent deelde ook pakketten uit: “We hebben goed nagedacht over hoe we jongeren kunnen bereiken en we organiseren allerlei activiteiten in de vakantie.”

Eenzaamheid onder jongeren
Dat is volgens de portefeuillehouder belangrijk: “Veel jongeren zijn eenzaam. Tegen de jongeren in onze gemeente wil ik graag zeggen: Blijf niet met je problemen of zorgen rondlopen, maar bespreek ze. Aarzel niet. Jongerenwerk in Hollands Kroon is er juist voor jullie.” Aanwezige kinderen zijn blij met het pakket en waarderen de inzet van de gemeente. De gemeente spoort alle jongeren aan om ook zaterdag een pakket te komen halen.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button