Hollands KroonPolitiek

Raadsleden vragen oplossing voor parkeersituatie bij voedselbank Anna Paulowna

Adverentie

Anna Paulowna – Bij de voedselbank in Anna Paulowna is onvoldoende parkeergelegenheid en de PvdA, het CDA en SHK vragen het college om actie. Veel van de vrijwilligers zijn boven de 70 jaar en soms slecht ter been. Door het gebrek aan parkeerplaatsen moeten ze noodgedwongen langs een weg zonder voetpad lopen.

Al in juli van dit jaar kwamen vertegenwoordigers van de voedselbank naar de ideeënmarkt van de Hollands Kroonse gemeenteraad. Daar vroegen zij om aandacht voor het parkeerprobleem. Vlak naast de voedselbank zou zelfs een braakliggend terrein zijn, dat prima zou kunnen functioneren als parkeerplaats. De overige aanwezige parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor de brandweer.

Tot op heden heeft er nog geen verbetering van de situatie plaatsgevonden. Daarom stellen de drie politieke partijen nu vragen aan het college. Het ontbreken van voldoende parkeerplaatsen bij de voedselbank leidt volgens hen tot een onveilige en ongewenste situatie voor vrijwilligers en bezoekers: “Wij vragen u op korte termijn deze situatie te beoordelen en te bezien welke maatregelen (extra parkeerplaatsen of anderszins) getroffen kunnen worden om de parkeersituatie te verbeteren.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

3 reacties

  1. als je het mij vraagt zouden ze zich beter druk maken om het feit dat er in dit land voedselbanken nodig zijn en aan die oorzaak wat gaan doen….. maar ja wie ben ik…

  2. Dat RB over alles in Den Helder een mening heeft is helaas reeds bekend. Dat ie zich nu ook al met Anna Paulowna gaat bemoeien is helemaal triest . Dacht dat ik na mijn verhuizing vanuit Den Helder van hem af zou zijn . Helaas , het is plaag die zielige toetsenbord held.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: