Hollands KroonPolitiek

Vervangen beschoeiing aan de Dorpsstraat blijkt delicaat proces

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – Het vervangen van de beschoeiing langs de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp kan voor schade aan de bomenrij zorgen. Dat bevestigt het college in een reactie op vragen door de VVD. Samen met het Hoogheemraadschap wordt er echter alles aan gedaan om schade te voorkomen.

Bij het vervangen van de beschoeiing is wortelschade nooit helemaal te voorkomen, zo zegt het college. Daarom is het ook niet volledig uit te sluiten dat er geen bomen afsterven. Langs de Dorpsstraat staan veel lindes. Deze zijn redelijk ’taai’ en kunnen goed herstellen. Echter, de 14 beuken tussen nummer 81 en 127 zijn aanzienlijk gevoeliger voor eventuele graafschade.

Die schade ontstaat omdat soms na verwijderen van de oude beschoeiing blijkt dat er heel veel wortels zitten: “Hier wordt op geanticipeerd door ter hoogte van de bomen de oude beschoeiing zeer voorzichtig te verwijderen en meteen de nieuwe beschoeiing aan te brengen.” Als het Hoogheemraadschap instemt kan ook bij de beuken de oude beschoeiing voor de nieuwe worden geplaatst. Zo wordt de schade helemaal beperkt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button