Den Helder

Duurzame Huizen Route gaat op herhaling

Advertentie:

Den Helder – Wat komt er kijken bij het verduurzamen van je huis? Op zaterdag 2 en 9 november lieten ruim 500 huiseigenaren in heel Nederland dit aan bezoekers zien. Meer dan 5.000 mensen gingen langs bij een duurzame woning. De huiseigenaren deelden hun ervaringen en gaven tips over duurzaam en energiezuinig wonen. Bezoekers kregen een rondleiding en konden vragen stellen.

Den Helder deed dit jaar voor het eerst mee aan deze Duurzame Huizen Route. Drie huiseigenaren uit Den Helder stelden hun woning open en deelden hun kennis en ervaringen over hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Dit trok ruim 40 bezoekers. Daarmee was de eerste Duurzame Huizen Route in Den Helder een succes te noemen. De verhalen van de huiseigenaren leveren een schat aan informatie op voor mensen die zelf aan de slag willen met duurzamer wonen. Een enthousiaste bezoeker vertelt: “Op internet raak ik verdwaald in de wirwar van informatie. Het verhaal van de huiseigenaar werkte enorm verhelderend.”

Het hele jaar door
Tijdens het bezoek aan een duurzame woning ontstaan er vaak weer nieuwe vragen. Op www.duurzamehuizenroute.nl staan 1.500 woonverhalen en kunnen bezoekers vragen stellen aan huiseigenaren in het hele land. Zo zetten steeds meer mensen de stap naar duurzaam wonen. Huiseigenaren met ervaring of tips over duurzaam bouwen of verbouwen kunnen hun woning aanmelden en zo anderen inspireren.

Remco Duijnker, wethouder duurzaamheid: “Als gemeente Den Helder zijn wij blij dat de betrokken huiseigenaren hun huis hebben opgesteld. Door het delen van hun kennis en ervaringen zijn veel mensen eerder op weg geholpen met hun plannen voor duurzamer wonen. Zo maken we Den Helder stap voor stap duurzamer!”

Ook in 2020 doet gemeente Den Helder mee aan de landelijke Duurzame Huizen Route. Deze zal plaatsvinden op 31 oktober en 7 november 2020.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button