Hollands KroonPolitiek

Nieuwe manier van inspreken voor inwoners tijdens raadscafé

Advertentie:

Hollands Kroon – Het inspreekuur van de gemeenteraad Hollands Kroon heet voortaan raadscafé. Naast een naamsverandering, is ook de opzet veranderd. Het raadscafé krijgt een informele opzet, zodat inwoners en andere belanghebbenden in gesprek kunnen gaan met de raad. Gesprekken kunnen gaan over onderwerpen die op de agenda staan voor de eerstvolgende raadsvergadering, maar dat hoeft niet. Het raadscafé wordt vanaf het nieuwe jaar een week voor de raadsvergadering gehouden. In november en december is dit nog op de dinsdag voor de raadsvergadering. Het raadscafé vindt elke keer op een andere locatie binnen de gemeente plaats.

Daarnaast kunnen organisaties of inwoners worden uitgenodigd. Voorheen konden inwoners en andere belanghebbenden, twee dagen voor de raadsvergadering, inspreken tijdens het inspreekuur bij de raad in de raadszaal. Voor inwoners kon de wijze waarop het inspreekuur was ingericht een drempel zijn om daarvan gebruik te maken. Daarnaast ervaarden inwoners en raadsleden het inspreekuur als te statisch. Zij misten het gesprek met elkaar

Meer informatie over het raadscafé is te vinden op gemeenteraad.hollandskroon.nl/raadscafe. Aanmelden voor het raadscafé kan uiterlijk 24 uur voor de start bij de griffie via griffie@hollandskroon.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button