112

Brandweeroefeningen tijdens de avondklok

Regio – Omdat sinds zaterdag de avondklok van kracht is, oefenen de brandweervrijwilligers niet meer na 21.00 uur ‘s avonds. Natuurlijk komen zij wel tussen 21:00 een 4:30 uur op straat als de brandweer gealarmeerd wordt voor een incident.

De brandweervrijwilligers oefenen wekelijks op de kazernes. Dat doen zij om geschikt te blijven voor hun taak. Het spreekt voor zich dat brandweermensen hun vaardigheden altijd op peil moeten houden. Zij moeten immers 24/7 klaar staan om hulp te kunnen verlenen bij uiteenlopende incidenten.

Wel oefent de brandweer in deze coronatijd in aangepaste vorm. Oefenen doen de vrijwilligers in kleine groepjes, verdeeld over verschillende tijdsblokken, avonden of ruimten. Vanzelfsprekend houden ze hierbij onderlinge afstand, dragen ze mondkapjes, passen ze de hygiënemaatregelen toe, blijven ze thuis en laten zij zich testen bij klachten.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button