Sport

Betsema tweede in eindklassement Wereldbeker

Hoogerheide – De laatste wedstrijd voor de Wereldbeker was ook de laatste voor het wereldkampioenschap. Denise Betsema (Texel) liet zich zondag na de start niet voorin zien in de kopgroep van elf dames. Een slecht teken voor het dagresultaat.

Het parkoers in het Brabantse was op en af, modderig maar ook droge stroken met heel veel U-bochten. Van de 58 deelnemers waren er na twee van de zeven ronden nog slechts tien kanshebber voor het ereschavot. In de derde ronde deed Wereldkampioene Lucinda Brand een forcing en begon het verhaal van de tien, waarvan er steeds een afvalt. Met nog twee ronden te gaan kwamen Nederlands Kampioene Marianne Vos, Lucinda Brand en Puck Pieterse definitief op kop. In deze volgorde zouden ze ook finishen. Intussen had Denise een achterstand van 8 seconden.

Eindklassering
Voor het eindklassement werd het nog spannend voor Denise haar tweede plaats. Indien Pieters had gewonnen dan was zij tweede geworden in het eindklassement van de Wereldbeker in plaats van Denise. Het kwam goed af voor Betsema.
Lucinda Brand was de logische eindwinnaar van de Wereldbeker 432 punten, Denise Betsema 361 en Puck Pieterse 350.

De wedstrijd van zondag was de laatste voor het Wereldkampioenschap veldrijden en wordt gezien als een opmaat voor dit WK. Hopelijk heeft Denise Betsema zich gespaard in Hoogerheide. Zij maakt deel uit van een achttal tellende Nederlandse ploeg. In totaal staan er 29 deelneemsters aangemeld. Het kan wel eens een geheel Nederlands podium worden. Komend weekend is het WK in Fayetteville in de staat Arkansas (Verenigde Staten). De elite-dames starten zaterdag om 14:30 uur plaatselijke tijd. Dat is bij ons om 21:30 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button