Den Helder

Cursus Goedkoop Gezonde Voeding: gezond eten hoeft niet duur te zijn

Julianadorp – Het is een flinke uitdaging om elke dag van de week een lekkere goedkope, maar vooral ook, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Dat denken mensen tenminste vaak, maar dat is niet waar. Er is veel winst te behalen op dat gebied en daarom organiseren JOGG-regisseur Tanja Ites en diëtist Mariska Rinkel vanuit Team Sportservice vanaf 10 februari een cursus Goedkoop Gezonde Voeding in Julianadorp.

“We weten allemaal wel dat gezond eten belangrijk is. Maar soms is dat best lastig. Want hoe houd je het betaalbaar?” zegt diëtist Mariska Rinkel. Ze helpt mensen die vraag te beantwoorden met de voedingscursus. Cursisten leren hoe ze kunnen besparen op de kosten van de boodschappen en tegelijkertijd een kwalitatieve maaltijd op tafel kunnen zetten. Eerst met kennis en tips en op de laatste cursusdag door samen een gezonde lunch te maken. Samen met de cursus zijn er ook sport- en beweegactiviteiten waar de deelnemers na afloop aan mee kunnen doen.

Goedkoop Gezonde Voeding bestaat uit vier bijeenkomsten van ruim een uur, op donderdag van 10.30 tot 12.00 uur. De lessen vinden plaats bij voetbalvereniging JVC. De eerste les is 10 februari, de laatste 3 maart. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via info@dieetenco.nl of telefoonnummer 085-4884700. De cursus is mogelijk gemaakt door budget van het Helders Sportakkoord en daarom zijn er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button