Sport

Klinkende winst voor DWOW

Wieringerwerf – DWOW won zondag in de derde klasse met 6-2 van Spirit. Het team van trainer Edwin Wittink kwam zeer sterk voor de dag.

Martijn van Oers zou eerst niet meedoen, omdat de fysio dat had afgeraden. Zijn zuster, die ook fysiotherapeut is, gaf een second opinion en zij gaf het groene licht. Een goede zaak voor DWOW, want samen met Rick Buisman werd van Oers de grote uitblinker bij de thuisploeg.

Rechtgezet
Het team van Wittink liet in de eerste helft direct goed voetbal zien. “Vorige week ging het niet goed, dat hebben we nu helemaal rechtgezet.” Door Buisman werd de score al snel geopend. Niet veel later bracht Sylvan Schipper de fans opnieuw tot juichen.

Nog voor de pauze werd het duel al beslist door wederom een treffer van de snelle van Oers. “Het geeft een goed gevoel om al in de rust te weten dat het niet meer fout kan gaan. De jongens zijn gelukkig in het tweede bedrijf vol power verder gegaan.”

Van Oers knalde de bal onhoudbaar in de kruising. Tien minuten later scoorde hij zijn derde doelpunt van de middag. Buisman had de sportieve eer om als laatste te scoren. “Het enige smetje waren de twee onnodige treffers van de tegenstander. We hebben laten zien hoe sterk we kunnen voetballen. Komende zondag 8 oktober is Kleine Sluis de volgende tegenstander. We hebben allebei drie punten.”