Defensie

Onafhankelijke Defensiebond vestigt zich in Den Helder

Den Helder – De Onafhankelijke Defensiebond (ODB) is altijd in beweging. Zelfs tijdens de lockdowns werd het voor het bestuur duidelijk dat er voor een toekomst bestendige vakvereniging beslissingen genomen moesten worden om een effectieve hulp voor haar leden te garanderen.

Sinds 2016 werd geëxperimenteerd met een andere opzet en werden als proef deelraden in het leven geroepen in plaats van de afdelingen. Door de nieuwe opzet lukte het de ODB om meer deelnemers aan vergaderingen bijeen te roepen en werd de communicatie verbeterd, onder meer door de effectieve besluitvorming kunnen de regiobestuurders sneller tot een beslissing komen. De Covid-periode gaf in het begin problemen, maar die werden snel opgelost door digitaal te vergaderen en te stemmen. Erik Jurriëns (voorzitter) “Het was voor iedereen wennen om via beeldverbinding te werken, maar gaf ook direct voordelen. Geen reiskosten, kortere vergadertijden betere standaardisatie in werkwijze.”

Daarnaast bleek dat Roosendaal (N-B) na het overlijden van Leo van der Zon (één van de oprichters ODB) geen vestigingsplaats meer kon zijn. Het bleek dus handiger alle administratie samen te voegen in Den Helder, waardoor de nieuwe vestigingsplaats was gevonden. Erik Jurriëns “Ik ben, samen met Danny van Hoewijk (vice-voorzitter) in juni 2021 naar Notariaat Verhoeks gegaan om de statuten te herzien. De notaris heeft de statuten aangepast en op advies van hem is er een speciaal artikel gewijd aan digitaal vergaderen en stemmen. De statuten zijn WBTR proof (vanaf juli 2022 verplicht) en natuurlijk is Den Helder de vestigingsplaats.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button