Hollands KroonSport

Kistemaker bezorgt VZV winst in slotseconde

Advertentie:

Volendam – Een mooi begin van de competitie voor het damesteam van Juro Unirek VZV. De zware uitwedstrijd tegen Volendam werd met 29-30 gewonnen door de handbalsters uit ’t Veld. Aanwinst Noelle Kistemaker maakte vijfentwintig seconden voor het laatste fluitsignaal de winnende treffer.

Het wordt weer een lang seizoen voor VZV in de Eredivisie met liefst dertig duels. In sporthal Opperdam moest het team van trainer Edwin Janssen direct een geduchte tegenstander weerstaan. In de eerste helft stond VZV onder druk, maar het team bleef overeind door schitterende reddingen van keepster Anne de Boer. De Boer is jeugdinternational en speelde voor Oranje al mee in twee internationale toernooien. Met rust stond het 13-14 in het voordeel van VZV.

Na de pauze kwam de thuisploeg ijzersterk terug en pakten ze royaal de leiding. Het werd 23-19 en het zag er naar uit dat dit duel al beslist was. VZV-coach Janssen hield echter de rust in zijn team en het werd na fanatiek strijden 23-23. Daarna bleven de teams lange tijd aan elkaar gewaagd. Door twee treffers van de zeer sterk spelende Hua-Lu Kuilboer werd het weer gelijk. Deze speelster kwam liefst zes keer tot scoren. Ze gooide zes keer op het vijandelijk doel en iedere keer werd de keepster verslagen.

Kistemaker
Vlak voor tijd stonden beide teams op 29-29. Daar bleef het echter niet bij. Nieuwkomer Kistemaker kwam met een actie vanuit de rechterhoek en wist de beslissende treffer te scoren. Komende zaterdagavond 9 september komt Venlo bij VZV op bezoek.

Doelpunten VZV: Jane Kramer 7, Hua- Lu Kuilboer 6, Pien van der Geest 4, Meike van Splunter 4, Carmen van der Kroon 3, Noelle Kistemaker 3, Lieke Jongejan 2, Lisa Holscher 1.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button