Hollands KroonPolitiek

Problemen door nieuwe afvalcontainers in Hollands Kroon, PvdA stelt vragen

Hollands Kroon – De fractie van de PvdA heeft politieke vragen bij het college ingediend over de nieuwe afvalcontainers in Hollands Kroon. Voor de invoering van het recycletarief op 1 januari is het aantal boven- en ondergrondse containers uitgebreid. Fractievoorzitter Sylvia Buczynski heeft signalen ontvangen dat de containers slecht bereikbaar zijn, zeker voor mensen met een rollator of rolstoel.

Vorige week stond er in de krant al een artikel over een inwoonster van ‘t Veld die onmogelijk de afvalcontainer kan gebruiken. De mevrouw in kwestie zit in een rolstoel en de opening van de bovengrondse afvalcontainer zit te hoog om te bereiken. Volgens Buczynski zijn deze bovengrondse containers ook voor inwoners van gemiddelde lengte die niet in een rolstoel zitten lastig om te gebruiken. Er zijn daarnaast ook situaties waar de bewoners tussen geparkeerde auto’s en fietsen moeten manoeuvreren om bij de container te komen.

Containers vervangen
Deze problemen had de PvdA vooraf al aangekaart bij het college: “Bij de bespreking van het voorstel heeft de PvdA vragen gesteld over het ongemak dat voor sommige inwoners zou kunnen ontstaan, omdat ze een pittige afstand met hun afval moeten afleggen. Wij hebben erop aangedrongen om daar rekening mee te houden en u heeft de toezegging gedaan dat de ervaringen na invoering gemonitord zou worden.” Dat is dus onvoldoende gebeurd. De fractie wil nu weten of het college deze problemen niet had kunnen voorzien en waarom de containers niet dichter bij woningen van ouderen zijn geplaatst. Daarnaast vraagt de PvdA zich af of het college bereid is om de hoge containers te vervangen door andere die wel geschikt zijn voor mensen in een rolstoel.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. de ouderen die niet in een rolstoel zitten hebben ook problemen met het afval de grote zakken worden te zwaar om in de container te stoppen je moet hem te hoog tillen een kleinere zak is een oplossing maar je rekent per zak af dus ekstra kosten of hulp vragen maar we moeten zelfstandig blijven .ik heb H V C hier over gebeld maarverder niets gehoord vriendelijke groet mevr Mounoury

Back to top button
%d bloggers liken dit: