Hollands KroonJeugdUitgaan

Sneeuwballengevecht in Middenmeer en Waarland

Hollands Kroon – De laatste echte sneeuwballengevechten zijn inmiddels bijna een jaar geleden en voorlopig zijn de vooruitzichten somber voor 2022. Team Sportservice verzacht de pijn door in Hollands Kroon twee Sneeuwbalfeesten te organiseren. Kinderen van de basisschool kunnen op 15 februari in Waarland en 16 februari in Middenmeer meedoen aan indoor ‘sneeuwballengevechten’.

Team Sportservice organiseert de activiteiten in het kader van het beweeguurtje, dat mensen in de gemeente in beweging moet krijgen. Voorlopig ligt er geen echte sneeuw, “maar we hebben een heel leuk spel met een soort zachte witte ballen, die net lijken op sneeuwballen. Daar kun je natuurlijk ook een heerlijk sneeuwballengevecht mee houden”, zegt Lianne Steeman, buurtsportcoach van Team Sportservice. Naast het sneeuwballengevecht zijn er ook allerlei andere winterspellen te spelen. Die blijven voorlopig nog een verrassing.

Het Xtreme Sneeuwbalfeest is speciaal voor kinderen van de basisschool. De leerlingen van groep 3 tot en met 5 kunnen om 15.00 uur meedoen en de bovenbouwers van 16.00 tot 17.00 uur. De gymzaal van de brede school in Middenmeer is te vinden aan de Sportweg 2, de sporthal Waarland ligt aan de Kerkstraat 63. Op noordhollandactief kunnen kinderen zich aanmelden, het evenement is te vinden onder de plaatsnaam. De kosten bedragen €2,50. Kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeente Hollands Kroon of Schagen vallen, kunnen gratis meedoen en melden zich aan via een mail naar mverblaauw@teamsportservice.nl.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button