Den Helder

Stank en ongemak op Vogelzand

Julianadorp – De brandweer werd zondagavond ingezet vanwege een overstromend riool in Vogelzand (Julianador). De riolering stroomde over vanwege een stilgevallen gemaal. Hierdoor kwam op een laag gelegen woning het vuile water boven het wegdek terecht en stroomde een garage binnen.

Onder de putdeksels stond de vieze prut tot 10 centimeter onder de rand en was de stank niet te harden. De brandweer is ingezet door met een pomp het vervuilde water ‘af te romen’. De gemeente is geïnformeerd en de aannemer is ingeschakeld om het gemaal opnieuw op te starten.

Diverse bewoners van Vogelzand klaagden over stank en dat afvoeren zoals toiletten niet goed doorstroomden. Op Middelzand en de Breewijd staan gemalen die een renovatie van de riolering mogelijk moeten maken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button