Den Helder

Nieuw budget voor starterslening in Den Helder

Den Helder – Beginnende kopers op de woningmarkt uit gemeente Den Helder kunnen ook in 2023 gebruik blijven maken van de gemeentelijke starterslening. De gemeenteraad heeft op voorstel van het college van burgemeester en wethouders besloten € 1 miljoen extra beschikbaar te stellen.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat de starter bij de hypotheekverstrekker kan lenen. Pas na drie jaar begint het aflossen en moet er rente worden betaald. Met het extra budget kunnen ongeveer 35 nieuwe leningen worden verstrekt. De verwachting is dat dit voldoende is tot en met het einde van 2023.

Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te mogen komen voor de starterslening:

  • De maximale koopsom van de woning bedraagt € 225.000.
  • De starterslening bedraagt maximaal 20% van de koopsom met een maximum van € 35.000.
  • De lening geldt voor bestaande woningen en nieuwbouwwoningen.
  • Het betreft de koop van een eerste woning.

Maximale koopsom
Hoewel de woningprijzen in de afgelopen maanden gemiddeld genomen (licht) zijn gedaald, zijn de prijzen in de laatste jaren hard gestegen. Hierdoor bedient de starterslening een steeds kleiner deel van de markt. Het college van burgemeester en wethouders agendeert in het eerste kwartaal van 2023 een voorstel om de maximale koopsom voor startersleningen te verhogen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button