Cultuur/NatuurJeugd

Expositie: Zin in Oosterland

Advertentie:

Wieringerwerf – Elk jaar organiseert Zin in Oosterland in het voorjaar de “Groep 5 Pop-up Expo”.  Kinderen van basisscholen (groep 5) werken een week lang onder begeleiding van een professioneel beeldend kunstenaar aan een thema.

Tijdens de werkweek, die dit jaar loopt van 2 tot en met 6 maart, wordt gewerkt op school én in de Oosterlanderkerk (deze is de hele week omgetoverd tot atelier). Aan het eind van de week wordt in overleg met de kinderen een expositie ingericht en worden de kunstwerken tijdens de pop-up-expo geëxposeerd. Dit jaar werken ze weer met kunstenares Geertje Tjalma en groep 5 van de Don Boscoschool uit Wieringerwerf.

De kunstenares heeft zich dit jaar laten inspireren door de naam van de natuurcamping aan de rand van het Robbenoordbos, “HET BOS ROEPT”, gekoppeld aan het thema 75 jaar vrijheid. De uitwerking hiervan is nu nog een verrassing. Het is enorm leuk voor kinderen te werken met een echte kunstenaar en daarna trots hun eigen kunstwerk te kunnen presenteren in een echte expositieruimte. Zo draagt Zin in Oosterland bij aan het cultuuronderwijs van scholen binnen de gemeente Hollands Kroon.

Opening
Ouders, broertjes en zusjes en verdere familie worden uitgenodigd voor de opening van de expositie. Ook andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de feestelijke opening, zaterdagmiddag 7 maart om 15.00 uur in de Oosterlanderkerk.

Deze bijzondere expositie van jonge kunstenaars is te bezichtigen van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart. Op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. De expositie is ook op afspraak te bekijken.

Meer info op de website: www.zininoosterland.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button