Glas op de openbare weg

Den Helder – De fractie van D66 wil weten hoe de gemeente omgaat met het opruimen van glas bij ongelukken. D66 geeft aan dat het glas relatief lang blijft liggen na een ongeval.

Als tijdens werkdagen ongelukken gebeuren, meldt de politie dit aan de meldkamer die dat op zijn beurt meldt bij team Wijkbeheer. “Bij weinig glas ruimt Team Wijkbeheer dit zelf zo spoedig mogelijk op”, zo laat de gemeente weten. “Ligt er veel glas dan geeft Team Wijkbeheer een aannemer opdracht het glas op te ruimen. Als Team Wijkbeheer geen melding van de meldkamer krijgt en medewerkers glas zien liggen of als oplettende inwoners dit melden, reageert Team Wijkbeheer op dezelfde wijze. In dit geval kan het voorkomen dat het glas wat langer ligt voor het wordt opgemerkt.”

Bij een calamiteit buiten werktijd wordt de piketdienst van het team Wijkbeheer ingeschakeld. Die gaat op dezelfde manier aan de slag. Bij een incident waar geen hulpdiensten bij betrokken worden is het aan de betrokken bestuurders zelf het glas op te ruimen. Helaas gebeurt dit niet altijd en ook in dit geval zal het glas wat langer liggen voordat het opgemerkt wordt.

Mobiele versie afsluiten