Den Helder

Krul (CDA) boos over ’truc’ PVV

Adverentie

Den Helder – De gemeenteraad vergadert op maandag 24 februari over een motie “vreemd aan de orde”, die ingebracht is door de lokale fractie van de PVV. In deze motie pleit de PVV voor het afschaffen van de voorrangsregeling voor statushouders bij de zoektocht naar een woning. Grondslag voor de PVV is het grote woningtekort en de lange wachttijden voor sociale huurwoningen.

Reden voor de jonge CDA-fractievoorzitter Krul om fel te reageren, die spreekt van een schijnprobleem. “We kennen deze truc van de PVV. Eerst constateren dat er een tekort is voor sociale huurwoningen, dan constateren dat er een voorrangsregeling is voor statushouders, en vervolgens die twee koppelen met een schijnverband. Een verwerpelijk frame waar de PVV zich prettig bij voelt: Alles is de schuld van de statushouders”. De waarheid zit anders in elkaar, aldus Krul: “De wachttijden in Den Helder voor sociale huur, komen niet door statushouders. Een veel groter probleem is de doorstroom van senioren, die momenteel hun eengezinswoning niet uit kunnen, omdat doorstromen naar een seniorenwoning te duur is. Dan raken ouderen hun huurtoeslag kwijt of halen zij de inkomenstoets niet.”

Het CDA prijst de rol die de woningstichting speelt in de woningmarkt: “’De woningstichting werkt zich een slag in de rondte om samen met gemeente en andere partijen de woningmarkt te verbeteren in Den Helder, er wordt de afgelopen jaar gebouwd juist ook in de segmenten waar nu de knel zit. Wat het CDA betreft doen we daar een schepje bovenop: Er moet meer sociale huur voor jongeren en senioren gebouwd worden. Daar zit de echte oplossing.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button