Hollands Kroon

College stelt raad voor om zwembad De Rijd op te knappen

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – Zwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp is toe aan grote opknapbeurt. Het zwembad voldoet niet meer aan de huidige wet- en regelgeving en is sinds de laatste renovatie in 2001 minimaal onderhouden. Daarom stelt het college de gemeenteraad voor ruim 1 miljoen beschikbaar te stellen voor renovatie van het bad. Naar verwachting vergadert de gemeenteraad op 18 maart over dit voorstel.

Het zwembad maakt onderdeel uit van recreatiegebied De Rijd en wordt in de zomermaanden druk bezocht door inwoners van zowel Hollands Kroon als omliggende gemeenten. De afgelopen jaren is ervoor gekozen alleen budget vrij te maken voor het hoognodige onderhoud. Voor groot onderhoud is geen reservering gemaakt in het verleden. Vandaar dat de raad nu wordt voorgesteld het ontstane achterstallige onderhoud weg te werken met het genoemde budget.

Opening
Als het presidium besluit om het voorstel te agenderen voor 18 maart, wordt het voorstel daarna in de vergaderkalender van de raad gezet. De raadsvergadering kan live worden gevolgd of achteraf teruggekeken worden. Als de raad instemt met dit voorstel is het nog lastig te zeggen wanneer het zwembad weer open kan. Het zwembad is hierbij afhankelijk van de beschikbaarheid van aannemers. De gewenste datum is 1 mei 2021, maar of dat haalbaar is, is nu nog niet te zeggen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button