Den Helder

Oranje afvalbak voor Stad Binnen de Linie

Den Helder – Begin deze week is HVC begonnen met het uitrollen van de oranje afvalbak bij de laagbouwbewoners in Stad Binnen de Linie. Het gaat hier om de bewoners van de Geleerdenbuurt, Vogelbuurt, Tuindorp-Oost, Oud Den Helder en Indische Buurt-Zuid. Ook zij starten binnenkort met de nieuwe manier van afval inzamelen.

De heer Bijl nam de eerste oranje afvalbak in ontvangst uit handen van wethouder Peter de Vrij. Plastic, blik en drinkpakken kunnen nu in de oranje afvalbak in plaats van in de plastic zak. Restafval brengen de bewoners straks naar de verzamelcontainer in de buurt.

Al eerder gingen Julianadorp, De Schooten en Nieuw Den Helder/Huisduinen over op omgekeerd inzamelen. Ook hier verdween de ‘grijze afvalbak aan huis’. Na de afronding van deze fase is het centrum aan de beurt. Hiervoor kijkt gemeente Den Helder met HVC naar oplossingen op maat.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button