Den HelderUitgaan

College Den Helder geeft subsidie aan evenementen en publieksactiviteiten

Den Helder – Een traditionele Schepenbeurs, een popfestival, een wandelevenement, een jazzfestival en een pop up stadscamping. Dit zijn een paar van de nieuwe initiatieven die subsidie krijgen van de gemeente Den Helder. In totaal krijgen vier evenementen en tweeëntwintig publieksactiviteiten in 2022 financiële steun.

Het gaat om maritieme evenementen in Den Helder zoals de Jutterhavendagen. En om publieksactiviteiten op het gebied van techniek zoals Racing Aeolus. Ook evenementen en activiteiten op het gebied van sport, cultuur en muziek krijgen subsidie. De gemeente wil met de subsidie evenementen stimuleren en de positie als aantrekkelijke evenementenstad versterken. En bevorderen dat er voor verschillende doelgroepen diverse publieksactiviteiten worden georganiseerd. Bij de verdeling van de subsidie is gekeken naar evenementen die van belang zijn voor de stad. Evenementen gericht op de sectoren maritiem, techniek en energie hadden een grotere kans op een bijdrage in de kosten.

Evenementen en publieksactiviteiten
Aan de volgende evenementen is subsidie toegekend: Jutterhavendagen, Traditionele Schepenbeurs, Halve van Den Helder en de Mega Modder Monster Challenge. De publieksactiviteiten die het college steunt met een financiële bijdrage zijn: Racing Aeolus, Tour de Lasalle, Helder Licht in de Haven, Julianadorp Powerfestival, Timorparkfestival, Sinterklaasintocht, Paalzitkampioenschap Julianadorp, Théâtre du Jardin, Selamat Makan, Zomerdromen, Stadscamping, Avondvierdaagse, Jazz at the dockyard, Cultuur in de Schuur, Helders Popfestival en de Japanse Zondag.En ook North Sea Soul & Jazz Den Helder 2.0, Dorper Kerstmarkt, Ze horen erbij, Soul Men’s Party, Gitaarfestival en Helders Meezingfestival.

Wethouder Kees Visser: ‘In de afgelopen jaren zijn door corona veel evenementen en publieksactiviteiten afgelast. Dat is voor velen een grote teleurstelling geweest. Bewoners hebben de inspirerende evenementen die kleur geven aan onze stad moeten missen. Het is mooi om te zien dat veel mensen enthousiast zijn om mooie evenementen te organiseren in 2022. Ik hoop van harte dat alle evenementen in 2022 door kunnen gaan. Al deze activiteiten zorgen voor een bruisend Den Helder en maken de stad nog aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers’. Visser blikt in een kort filmpje terug op de ontwikkelingen rond evenementen in Den Helder.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: