Den Helder

Ook dit jaar betaalt de gemeente een weekje vakantie voor 25 Helderse gezinnen

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder maakt ook dit jaar weer samen met de Stichting Weekje Weg vakantieweken mogelijk voor gezinnen met kinderen die het financieel niet makkelijk hebben. Gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar komen in aanmerking.

Stichting Weekje Weg biedt al 40 jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen. Vaak kunnen deze gezinnen zelf geen vakantie of uitjes bekostigen: “De kinderen van deze gezinnen zien elk jaar hun vriendjes op vakantie gaan, terwijl zij zelf thuis blijven. Zes weken lang thuis, want er is ook geen geld voor zwembad of ander uitstapje. En als ze terugkomen op school dan zijn zij diegenen zonder mooi vakantieverhaal”, aldus Stichting Weekje Weg. De vakanties van de stichting zijn compleet verzorgd: Deelnemende gezinnen worden met de bus opgehaald en thuis gebracht.

Wethouder Pieter Kos legt uit waarom de gemeente graag op deze manier bijdraagt: “Den Helder is een van de 15 gemeenten in Nederland die al jaren een ‘Weekje Weg’ mogelijk maakt. We vinden het belangrijk dat ook gezinnen, die anders niet op vakantie kunnen, voor een week zorgeloos uit de dagelijkse sleur breken. Gewoon kunnen genieten van elkaar en van een andere omgeving.” Den Helder doet al jaren mee met het initiatief en selecteert op basis van de gegevens die bij de gemeente beschikbaar zijn zelf deelnemers. De vakanties zullen in de zomer plaatsvinden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

2 reacties

  1. Een wethouder minder benoemen en er is geld genoeg om tachtig gezinnen een week op vakantie te sturen…..

Wellicht ook interessant

Back to top button