Cultuur/Natuur

Tentoonstelling Ode aan het landschap

Den Helder – Het landschap is voor menig kunstenaar een onderwerp, dat wordt onderzocht en uitgediept. In de collectie van de Kunstuitleen zijn talloze voorbeelden van landschapskunstwerken vertegenwoordigd. Door de curatoren van Kunsthal45 zijn kunstwerken uit de Kunstuitleencollectie geselecteerd voor de tentoonstelling “Ode aan het landschap”. Verschillende uitingsvormen zijn door hen tot een verrassend overzicht bij elkaar gebracht op drie locaties. Zowel bij de Kunstuitleen als bij Restaurant Kunst en Kitchen en Kunsthal45 kunnen kunstliefhebbers komen kijken naar de heel verschillende opvattingen van kunstenaars over landschap.

Kunsthal45 en de Kunstuitleen markeren met deze expositie tevens de toekomstige samenwerking op de nieuwe locatie aan de Beatrixstraat. Donderdag 17 maart opent in Kunsthal 45 om 17:00 uur Jan Roelofsen de expositie ‘Ode aan het Landschap’. Jan is ambassadeur van Huisduinen en voorvechter van de Lang Jaap. De tentoonstelling is tot en met 27 maart te zien op de diverse locaties tijdens de openingstijden.

Lange Jaap
Bij Kunsthal45 zal een hele wand gevuld worden met werk rond vuurtoren de Lange Jaap, ingezonden door Helderse kunstenaars, bedoelt als Ode aan dit belangrijk landschappelijk en maritiem icoon van Den Helder. De tentoonstelling is tot en met 27 maart te zien op de diverse locaties tijdens de openingstijden.

Voor verder informatie zie de websites http://www.kunstuitleen-denhelder.nl/, https://kunsthal45.nl en https://kunstenkitchen.nl/

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button