Den Helder

Commissaris van de koning op bezoek bij de Lions clubs

Den Helder – De vier Lions clubs in de Kop van Noord-Holland kwamen donderdagavond bij elkaar om de sociaal economische situatie in de Noordkop te bespreken. Dat deden ze in het bijzijn van hoog bezoek: de commissaris van de koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. De bijeenkomst vond plaats in het Dorpshuis van Huisduinen.

Lions is een club die zich ten dienste stelt van de samenleving, vooral door service-projecten uit te voeren. Dat staat ver van de politiek-bestuurlijke wereld. Toch wilden de Lions clubs van gedachten wisselen over de grote maatschappelijke uitdagingen, die er zijn. Woningbouw, agrarische sector, bereikbaarheid en arbeidsmarkt zijn thema’s die worden verbonden door een crisisachtige situatie.

Opsteker
Dat de Lions clubs elkaar opzoeken is voor Van Dijk als provinciebaas een opsteker. “Dit hebben we nodig als provincie. Ons bestuur staat voor een aantal kerntaken en die hebben inderdaad te maken met de thema’s die hier besproken worden. Die kerntaken worden alleen een stevig bouwwerk als er cement tussen komt. Dat ontstaat door samenwerking. Tussen de Lions clubs, maar ook tussen de gemeenten in de Noordkop, die elkaar hebben gevonden”, concludeerde hij.

Aan het einde werd door de ‘provinciebaas’ de oproep gedaan ruimte te bieden voor keuzes. Als die keuzes niet worden gemaakt, komt er geen oplossing. “En respecteer de keuzes van bestuurders. Geef tijd om te zien wat het oplevert. Het direct naar huis sturen is over het algemeen geen oplossing.”

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Direct naar huis sturen ? Weet de commissaris meer? Er komen provinciale verkiezingen aan!

Back to top button
%d bloggers liken dit: