Den Helder

Gemeente Den Helder trekt twee ton uit voor hulp bij woningisolatie

Advertentie:

Den Helder – Ook dit jaar ondersteunt de gemeente Den Helder haar inwoners bij het verduurzamen van woningen. Zo is er nieuw budget beschikbaar voor de isolatiesubsidie voor woningeigenaren in de gemeente Den Helder. Voor het jaar 2023 trekt de gemeente een bedrag van € 200.000,- uit.

Wethouder Duurzaamheid Tessa Augustijn hoopt dat veel woningeigenaren de subsidie aanvragen: “Met dit financiële steuntje in de rug kunnen nog meer mensen hun woningen verduurzamen. Isoleren is heel belangrijk. Het geeft niet alleen meer comfort, maar brengt ook de energierekening omlaag. En niet te vergeten, het is beter voor het milieu.”

Voorwaarden subsidie
Inwoners kunnen de subsidie krijgen voor het isoleren van hun spouwmuren, gevel, vloer of bodem en ook voor het vervangen van ramen en kozijnen. De gemeente betaalt met de subsidie tot 30% mee aan de isolatie, met een maximum van € 500,-. Wel zijn er voorwaarden aan de subsidie. Inwoners mogen bijvoorbeeld de isolatiemaatregel pas uitvoeren nadat de gemeente de subsidieaanvraag heeft goedgekeurd. Meer voorwaarden staan op de website www.denhelder.nl/energiesubsidie. Voor de subsidie geldt verder: op is op.

Naast de isolatiesubsidie heeft de gemeente Den Helder andere regelingen om inwoners op weg te helpen. Zo is het mogelijk geld te lenen voor het verduurzamen van een woning. Meer informatie is te vinden via www.denhelder.nl/woonlening.

Duurzaam Bouwloket
Wie vragen heeft over de regelingen of over isolatiemaatregelen, kan contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/den-helder. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 0223-208 000 en het contactformulier op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact. Het advies is gratis voor inwoners van de gemeente Den Helder.

De gemeente stelt dit jaar ook een beperkt aantal energieadviezen aan huis beschikbaar. Woningeigenaren krijgen na het bezoek van een onafhankelijk adviseur een persoonlijk woningverbeterplan toegestuurd. Het advies en het woningverbeterplan geven inzicht in de meest geschikte duurzame maatregelen. Normaal gesproken kost dit € 289. Nu de gemeente bijdraagt, betalen inwoners slechts € 50. Op www.denhelder.nl/woningverbeterplan staat alle informatie.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. het wordt tijd dat ze wat voor particuliere (ver)huurders gaan betekenen, die vissen overal buiten het net en zijn dus de dupe in deze dure (energie)tijden

Wellicht ook interessant

Back to top button