112

Elf keer zonder rijbewijs, auto in beslag genomen

Advertentie:

Julianadorp – De politie heeft vrijdag rond 13.00 uur op de Schoolweg in Julianadorp een voertuig aan de kant gezet. De 20-jarige bestuurder verklaarde nooit een rijbewijs te hebben gehad. Hij kon zich ook niet legitimeren. Hij is aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Omdat dit al de elfde keer was is de auto in beslag genomen. Dit betreft een auto van een Duits verhuurbedrijf, deze mag het voertuig op komen halen.

Tijdens het vervoer naar het bureau merkten agenten op dat de man wel heel erg bijzonder gedrag vertoonde, waarop een speekseltest aantoonde dat hij van alles in zijn lichaam had wat er niet thuishoorde. De man weigerde een bloedproef te ondergaan.
Voor het weigeren van de bloedproef (dit wordt zwaarder aangerekend dan het rijden onder invloed), het rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hij was niet de enige die vrijdag tegen de lamp liep betreffende het rijden onder invloed: Een 39-jarige man blies 525 ug/l bij de ademanalyse en een 40-jarige man reageerde positief op de adem- en drugstest. Van hem is bloed afgenomen om de hoeveel verboden middelen in het bloed aan te tonen. Omdat de ademtest op straat al een indicatie gaf dat hij ver boven de invorderinggrens zou ‘blazen’ is het rijbewijs ingevorderd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. de straffen zijn veel te laag hier, na een 2e vergrijp zou er al dwangarbeid moeten voorgeschreven worden

Wellicht ook interessant

Back to top button