HVC: ga niet extra opruimen!

Regio – HVC doet een oproep aan de mensen om goed afval te scheiden en niet extra op te ruimen en weg te gooien. De mensen produceren tegenwoordig meer afval thuis dan voor de coronamaatregelen. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de mensen nu geadviseerd worden om thuis te zitten.

De mensen doen thuis nu meer klusjes, zoals de zolder schoonmaken, de schuur opruimen en dat zorgt voor meer afval. “We merken nu, na het weekend, dat de ondergrondse containers voor restafval veel voller zitten dan normaal”, zegt directeur inzameling van HVC Gertjan de Waard. “We begrijpen dat mensen meer afval hebben nu ze massaal thuis zitten. Toch roepen we op om niet extra te gaan opruimen in deze tijd. Ook helpt het om goed te blijven afval scheiden, zodat de hoeveelheid restafval zo laag mogelijk blijft.” De opruimwoede zorgt ervoor dat collega’s van anderen afdelingen binnen de HVC moeten bijspringen om ervoor te zorgen dat de afvalinzameling doorgaat. Ook worden waar mogelijk extra voertuigen ingezet.

Chauffeurs houden afstand
“De afvalinzameling loopt gewoon door, maar we moeten niet teveel uitval hebben door ziekte. We willen onze chauffeurs daarom zo goed mogelijk beschermen en vragen iedereen om de regels met betrekking tot de sociale afstand in de gaten te houden. De mogelijke extra uitval van collega’s in combinatie met de toegenomen afvalproductie, zal zorgen voor logistieke uitdagingen”, besluit de Waard.

Exit mobile version