MaritiemZakelijk

Nieuwe COO van Damen bekend

Den Helder – Marc van Heyningen wordt per 1 april de nieuwe Chief Operations Officer (COO) van Damen Shipyards Group. Daarmee is de executive board compleet. “We heten Marc van harte welkom aan boord”, aldus CEO Arnout Damen. “Met zijn ervaring en achtergrond is hij zeker in staat om ‘operational excellence’ binnen ons bedrijf naar een nog hoger niveau te tillen.”

Marc van Heyningen (55) studeerde aan de Technische Universiteit Delft. Het overgrote deel van zijn loopbaan werkte hij bij het Amerikaanse bouw- en engineeringconcern Fluor, waar hij actief was in managementposities in India, het VK, de VS. In Nederland was hij als algemeen directeur operationeel verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan industriële projecten voor Fluor. Zijn laatste positie binnen Fluor was als vice-president operations vanuit het hoofdkantoor in Dallas, USA. “Ik zie ernaar uit me bij het team van Damen te voegen om de uitvoering van projecten en de kwaliteit van het eindproduct verder te versterken.”

Van Heyningen is de opvolger van Jan-Wim Dekker die per afgelopen 1 januari als Chief Commercial Officer is gestart. Naast Damen, Dekker en Van Heyningen, completeren Andreas Fluhrer (Chief Transformation Officer), Tom Touber (Chief Financial Officer) de board.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button