Den HelderZakelijk

Nieuwe huurwoningen aan Spuistraat

Den Helder – De Spuistraat toont nu nog een kaal sloopterrein met bouwhekken, maar straks een mooi gebiedje met (huur)woningen. Attika Architecten heeft in opdracht van Woningstichting/Helder Vastgoed BV een ontwerp gemaakt voor twaalf huizen, waarvan de helft (begane grond) met een tuin en de andere helft (bovenwoningen) met een dakterras.

De woningen op de begane grond hebben één gelijkvloerse slaapkamer, met openslaande deuren naar de tuin. Dergelijke deuren zitten ook in de woonkamer. De bovenwoningen zijn op de eerste verdieping bereikbaar via een gemeenschappelijk trappenhuis en hebben een extra verdieping met twee slaapkamers. Alle woningen hebben een eigen (buiten)berging. Net als bij de woningen van Halter Bellevue, aan de Stationsstraat, is veel aandacht besteed aan het metselwerk en een rijke detaillering.
Het complex grenst aan de achterzijde aan het Anton Pieckpleintje. Aan de invulling daarvan wordt nog getekend, zeker is dat er in elk geval parkeerplaatsen komen waar omwonenden gebruik van kunnen maken. Uiteraard zijn de woningen gasloos, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen op het dak.

Alvorens Helder Vastgoed BV met de bouw kan beginnen moeten eerst alle planologische procedures zijn afgerond én moet de vervuilde grond aan de Spuistraat gesaneerd zijn. De huurprijzen van de woningen zijn nog niet bekend.

Bron: Samen Bouwen aan Den Helder

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button