Texel

Rustig in de Weverstraat

Den Burg – In het winkelcentrum van Den Burg, de Weverstraat, is het rustiger dan ooit. Toeristen worden verzocht thuis te blijven en veel winkels en horecagelegenheden zijn gesloten zoals: Mantje, Smulpot, Big Snack en Sportshop Texel. De Weverstraat staat er normaal gesproken bekend om dat het een drukke straat op het eiland is, maar dat is deze keer toch echt anders.

Afgelopen vrijdag werd nog door Texelaars voor het gemeentehuis, door middel van claxonneren, geprotesteerd tegen het toeristenbeleid van de gemeente. Nu zijn er op het eiland nog maar een klein aantal toeristen. De Texelaars werden zelf ook verzocht zo veel mogelijk binnen te blijven en daar lijken ze zich goed aan te houden. En dus waren er ook weinig Texelaars te zien in de Weverstraat.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button