Den HelderHollands KroonJeugdSchagenTexel

Eindexamens gaan definitief niet door

Advertentie:

Regio – De centrale eindexamens voor middelbare scholieren gaan dit jaar definitief niet door. Dat blijkt uit een brief van minister van onderwijs Ingrid van Engelshoven aan de Tweede Kamer, die in handen is van NH Nieuws. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens hun diploma alsnog behalen.

De brief is tot stand gekomen in overleg met een heel aantal organisaties, waaronder vakbonden, onderwijskoepels en de leerlingen- en studentenorganisaties. Volgens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is dit gezien de omstandigheden de beste beslissing. De reden van dit besluit is, zo staat in de brief, dat leerlingen in de huidige situatie niet goed genoeg voorbereid kunnen worden op het centraal examen.

Afstand
Scholen krijgen tot 6 april de tijd het schoolexamens goed en veilig te organiseren. Ze worden opgeroepen om de schoolexamens zo veel mogelijk op afstand te doen, bijvoorbeeld door te videobellen.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button