Den HelderJeugd

“Schrappen eindexamens is verstandig besluit”

Den Helder – Het schrappen van de centrale eindexamens is verstandig, vindt Reinier de Voogd, bestuursvoorzitter van Scholen aan Zee in Den Helder. “Uniek voor Nederland, maar een wijs besluit.”

Het was voor het onderwijs zo goed als niet meer te doen om, gezien de huidige situatie, de examens nog knap te regelen. Door het schrappen van de centrale eindexamens krijgt het onderwijs meer tijd om de eigen schoolexamens goed vorm te geven. Dat mag nu in elk geval tot en met juni en zal nog een aardige puzzel worden, maar het moet lukken. Op basis van die schoolexamens wordt straks een diploma afgegeven, waarmee de leerlingen gewoon door kunnen stromen naar mbo en hbo.

Wordt dat diploma over een paar jaar echter nog wel op waarde geschat? “Ik hoop dat het bijeffect is dat beseft wordt dat scholen zelf natuurlijk heel veel weten van het kind en dat het schooloordeel wel een reëel beeld is van wat een leerling kan. Het is misschien wel een reëler beeld dan die ene toets in mei.” Daarmee zou aan het diploma van dit jaar op termijn misschien nog wel meer waarde worden gehecht.

Luister via onderstaande player naar een interview met Reinier de Voogd:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button