JeugdTexel

Speeltuin Oudeschild blijft leeg

Oudeschild – Waar normaal, zeker als ze een dagje vrij hebben, vele kinderen de speeltuin in het dorp Oudeschild bezoeken, blijft het deze dagen erg rustig. Slechte een enkeling speelt bij het speelschip, wat tegen de jachthaven van het dorp aanzit. Verder was het erg rustig, ook op het pannaveld, waar normaal gesproken ook veel toeristen tegen een balletje trappen. In tijden van corona blijft het echter leeg.

De coronacrisis heeft veel invloed op de speelgelegenheden op de haven. Het staat normaal bekend als een populaire plek, waar ouders vaak hun kinderen mee naartoe nemen. Het speelschip werd in oktober gesloopt en vervangen voor een nieuw speelschip. Dat had ermee te maken dat het ‘oude’ speelschip, dat er 15 jaar stond, niet meer aan de veiligheid voldeed. Voor de kinderen is het te hopen dat ze snel weer veelvuldig gebruik kunnen maken van het nieuwe speelschip.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button