Hollands Kroon

De Sluis op rekenreis op de grote rekendag

Anna Paulowna – Basisschool De Sluis uit Anna Paulowna ging woensdag op rekenreis, op de grote rekendag. Deze dag stond helemaal in het teken van rekenen.

De school werkt al onderzoekend bij de wereldoriënterende vakken en daarbij zoekt zij telkens weer naar raakvlakken met creatieve uitingen, taal en ook rekenen. Daarom stort de school zich volledig op het rekenen en is zij schoolbreed op een leerzame, onderzoekende en speelse rekenreis gegaan.

Betrokkenheid
De Sluis werkt vanuit welbevinden en betrokkenheid en als school zijn zij op zoek naar nieuwe impulsen de betrokkenheid van de kinderen te vergroten. Betrokkenheid laat namelijk zien dat kinderen gemotiveerd zijn te leren, waardoor het leerrendement verhoogd wordt.

Rekenen is in het dagelijks leven overal terug te vinden, maar dit moet wel gezien en ontdekt worden. Rekenen kan een enorm leuk en leerzaam vak zijn, maar dat vraag natuurlijk wel een andere aanpak dan uren sommen maken in een rekenwerkboek of achter een chromebook. Daarom zet De Sluis kinderen actief aan het werk zo te ervaren dat rekenen nut en waarde heeft, ook voor hun toekomst.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button