Hollands Kroon

Geslaagde match tussen Uitdaging en RSG Wiringherlant

Hollands Kroon – De Beursvloer Hollands Kroon was een groot succes. Ruim honderd keer werd een verbinding gelegd tussen verenigingen, stichtingen en maatschappelijke instellingen met het bedrijfsleven en organisaties in Hollands Kroon. Door de pandemie was het in een heel andere vorm dan vooraf bedacht, maar daardoor wel succesvol. Eén van de verbindingen die werden gelegd, was tussen de Hollands Kroonse Uitdaging en RSG Wiringherlant.

De Hollands Kroonse Uitdaging brengt partijen samen en verbindt. Ook in de organisatie van de beursvloer is gebruik gemaakt van verbinding. RSG Wiringherlant stelde in het oorspronkelijke plan de school voor dit evenement beschikbaar en zag ook de meerwaarde voor hun organisatie in deze samenwerking. Leerlingen Koen Franke en Justin de Weert hielpen met de organisatie en gebruikten dit als onderwerp van hun profielwerkstuk.

De plannen in en met Wiringherlant moesten door de veranderende omstandigheden steeds meer worden afgeschaald. Het project van Koen en Justin werd door diezelfde veranderingen wellicht zelfs een nog groter succes.

Tevreden
Justin de Weert: “Ik kan met recht zeggen dat ik met een tevreden blik terugkijk op de Beursvloer. Met name ben ik erg tevreden over het maatschappelijk resultaat; wie had ooit gedacht dat we 105 matches zouden maken. Het was dus een succesvolle avond waarmee we de gemeente Hollands Kroon weer een stukje mooier gemaakt hebben. Ook vind ik het heel erg mooi dat we een kijkje hebben kunnen nemen in de studio’s van Regio Noordkop in Den Helder en Hippo. Ik hou zelf namelijk erg van techniek en ICT, wat natuurlijk veelvoudig voorbijkwam in de studio’s.”

Koen Franke: “Ik heb ontzettend genoten om samen met Justin dit project te mogen helpen organiseren. We hebben ontzettend veel geleerd over hoe je nu een evenement überhaupt organiseert. Door middel van de hulp van de manager van de Hollands Kroonse Uitdaging, Edwin Wittink, hebben we een inkijk gekeken in de echte wereld van het organiseren. Het is een apart idee hoe het gelopen is, van een leuk avondje ondersteunen van een evenement, naar je PWS en midden in de beursvloer betrokken zijn. Voor ons eindwerkstuk hebben we onderzocht hoe je een evenement organiseert dat gericht is op maatschappelijk betrokken ondernemen, tijdens de corona-periode.”

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button