Hollands Kroon

Medemblikkerweg maandenlang dicht vanwege werkzaamheden

Hollands kroon – De provincie Noord-Holland begint 29 maart 2021 met werkzaamheden aan de Medemblikkerweg (N240). Het gaat over het deel tussen de Flevoweg en het Wagenpad in Wieringerwerf. Tot en met 9 juli is de weg afgesloten. Het verkeer volgt een omleidingsroute.

Het asfalt van de weg en het naastgelegen fietspad worden vernieuwd. Daarnaast verbetert de provincie de veiligheid op de kruisingen. Die worden opnieuw ingericht met meer ruimte in de bochten en daarnaast verlichting, nieuwe wegmarkering en verkeersborden.

Grasbetontegels
Naast de rijbaan komen grasbetontegels. Deze tegels hebben gaten voor begroeiing, maar zijn wel verhard. Mochten automobilisten met de wielen in de berm komen, dan kunnen ze veilig terug de weg op rijden. Aannemer WaakSaam voert het werk uit.

Van 29 maart tot 6 april wordt gewerkt aan de drie kruisingen met de Flevoweg, Westermiddenmeerweg en Oostermiddenmeerweg. De Medemblikkerweg is tussen de Flevoweg en de Oostermiddenmeerweg en op de kruisingen afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de A7 en de N239; fietsers rijden via de Medemblikkersluisweg, de Flevoweg en de Hoornseweg.

Bereikbaar
De bedrijven aan de Medemblikkerweg blijven bereikbaar. Bewoners en nood- en hulpdiensten worden langs de werkzaamheden geleid door verkeersregelaars.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button