Den HelderPolitiek

Scholen aan Zee: Verbouwen of verhuizen?

Den Helder – Het is volgens het Helderse college van B&W duidelijk dat er in de toekomst iets moet gebeuren aan het huisvestingsvraagstuk van Scholen aan Zee. Het gebouw is niet te klein, in tegendeel zelfs: Het aantal leerlingen daalt, waardoor een overschot aan ruimte ontstaat. De gebouwen zijn verouderd en juist door de leegstand worden de faciliteiten minder aantrekkelijk op het gebied van klimaat, duurzaamheid, leefbaarheid en uitstraling.

In 2019 heeft Scholen aan Zee een huisvestingsplan opgesteld. Hierin beschrijft de school hun eigen perspectief op het huisvestingsvraagstuk. “Het huisvestingsplan van Scholen aan Zee neemt als uitgangspunt dat de gebouwen voor tenminste een periode van 10 tot 15 jaar in gebruik blijven en zowel vanuit het perspectief van onderwijs en leefbaarheid als de bouwkundige staat van voldoende kwaliteit zijn”, aldus de school. Wat hen betreft komt er dus geen nieuw gebouw, maar willen zij “de gebouwen van Scholen aan Zee upgraden met betrekking tot onderwijsdoelstellingen, klimaat en uitstraling”.

Het bestuur van de gemeente Den Helder gaf woensdag aan dat alle opties nog open zijn, dus ook de komst van een nieuw schoolgebouw. De uiteindelijke invulling van het vraagstuk wordt verder bekend naarmate vorm wordt gegeven aan de omgevingsvisie van de gemeente. Met deze omgevingsvisie wordt zowel gewerkt aan een overkoepelend, thematisch gedeelte als aan een verdere uitwerking van de stad Den Helder in vijf deelvisies (Stad binnen de Linie, Maritiem Cluster, de Stelling, Nieuw Den Helder en de Schooten). De ontwikkeling van het gebied Drs. F. Bijlweg en Scholen aan Zee valt hier ook onder. In september 2021 zal de gemeenteraad worden gevraagd om de omgevingsvisie vast te stellen, wat hopelijk meer duidelijkheid geeft over de toekomst van de schoolgebouwen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Oude rijkswerf staan nog een paar prachtige panden leeg oa een schouwburg, prachtige college zaal.

Back to top button
%d bloggers liken dit: