Den Helder

Acties gemeente om woningisolatie te stimuleren

Den Helder – Het energiezuinig maken van woningen heeft veel voordelen: besparing van energie, een lagere gasrekening en meer wooncomfort. De gemeente Den Helder wil dit graag stimuleren. Daarom organiseert de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket een nieuwe inkoopactie voor isolatiemaatregelen. Inwoners kunnen zo voor scherpe prijzen hun woning isoleren. Daarnaast biedt de gemeente gratis advies, een energiesubsidie en een woonlening aan en verschijnt deze week de Energiebespaarkrant.

Woningeigenaren weten vaak niet waar te beginnen of welke isolatiemaatregel het meeste oplevert. Ook is het soms lastig te bepalen welk bedrijf het beste ingeschakeld kan worden en er bestaan dus subsidies en andere regelingen: maar welke zijn er precies, om welke bedragen gaat het en hoe vraag je ze aan?

Online informatieavond
Den Helder organiseert twee online informatiebijeenkomsten (webinars) op dinsdag 5 april. Tijdens de webinars legt een adviseur van het Duurzaam Bouwloket uit hoe eigenaren hun huis stap voor stap energiezuinig kunnen maken, maar ook vertelt hij alles over de nieuwe inkoopactie voor isolatiemaatregelen, de subsidies en andere regelingen. Deze maken isolatie financieel nóg aantrekkelijker. Verder is er ruimte om vragen te stellen.

Een van deze webinars richt zich speciaal op mensen met een huis uit de jaren ’70 en ’80. In die periode begon het isoleren van woningen op te komen, maar het kan veel beter. De adviseur vertelt waar huizenbezitters aan kunnen denken bij woningen uit deze bouwjaren. De online bijeenkomst is van 19.30 tot 20.30 uur. Inschrijven kan eenvoudig via www.duurzaambouwloket.nl/7080-denhelder. Na aanmelding krijgen de deelnemers een link toegestuurd.

Webinar isoleren
De tweede online bijeenkomst is bedoeld voor eigenaren van huizen die voor 1970 of na 1989 zijn gebouwd. Deze is van 20.30 tot 21.30 uur. Ook daarin geeft de adviseur uitleg over isolatie, de inkoopactie, energiebesparende maatregelen en materialen. Inschrijven voor dit webinar gaat via www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-denhelder. Inwoners die op 5 april niet kunnen deelnemen aan een webinar, kunnen zich ook aanmelden. Want met de link die ze toegestuurd krijgen, kunnen ze de bijeenkomst op een later moment terugkijken. Ook zonder een webinar te volgen kunnen ze zich inschrijven voor deelname aan de inkoopactie voor isolatiemaatregelen.

Het Duurzaam Bouwloket verzamelde een aantal erkende (meestal lokale) uitvoerders die bewoners een goede prijs kunnen bieden voor isolatieglas en het isoleren van spouwmuren, vloeren en bodem. Woningeigenaren krijgen na een gratis woninginspectie een vrijblijvende offerte op maat. Inschrijven voor de inkoopactie kan ook via www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-denhelder.

Mobiele showroom
Inwoners die geïnteresseerd zijn in de verschillende energiebesparende producten, zijn van harte welkom in de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. Deze staat op twee verschillende dagen in de gemeente Den Helder. In de showroom zijn de producten te zien en te voelen: van radiatorfolie en ventilatie-box tot aan warmtepompen en infraroodpanelen. Adviseurs van het Duurzaam Bouwloket zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De showroom is op de volgende dagen te bezoeken:
Donderdag 7 april van 11.00 tot 17.00 uur op de parkeerplaats van MFC ’t Dorpshuis in Julianadorp.
Vrijdag 29 april van 11.00 tot 17.00 uur op de parkeerplaats aan de Sportlaan in Den Helder.

De gemeente brengt deze week de Energiebespaarkrant uit. De krant staat boordevol tips, informatie en verhalen van inwoners die hun huis al energiezuinig hebben gemaakt. De Energiebespaarkrant wordt vrijdag 25 maart huis-aan-huis verspreid samen met het Helders Nieuwsblad. De krant is ook te lezen op onze website en binnenkort verkrijgbaar op het stadhuis en in de bibliotheken.

Advies, subsidie en andere regelingen
Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het loket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering (o.a. een woonlening). Een overzicht van alle mogelijke regelingen krijgt u als u de subsidiecheck doet op de website van het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

De inzet van het Duurzaam Bouwloket, de online informatieavonden en de inkoopactie zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. Al de gemeente nu ook woningstichting stimuleert. Want aan huurders geeft WS geen gehoor.

      1. Door het dakhout naar de pannen kunnen kijken is meer een vorm van verkeerde ventilatie en kost ons een godsvermogen aan gas.

Back to top button
%d bloggers liken dit: